El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Gonzàlez-Cambray, ha defensat aquest dimecres que "és el moment del màxim consens polític, el màxim consens social i el màxim consens pedagògic des de tots els àmbits i tots els fronts", davant la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre el 25% de castellà a les aules.

"És el moment d'estar al costat de les nostres direccions, amb tota la cobertura i tot l'escut jurídic i legal", ha dit sobre els centres educatius, quan li han preguntat en el ple del Parlament per la diputada de la CUP Nogay Ndiaye després de la interlocutòria del TSJC, que ordena executar la sentència que obliga a impartir un 25% d'hores lectives en castellà.

Cambray ha descrit aquesta interlocutòria del TSJC com una aberració pedagògica i política, en les seves paraules: "Lluitarem amb totes les nostres eines davant una interlocutòria que s'extralimita clarament de la competència de qualsevol tribunal".

El conseller ha destacat que també és el moment d'incrementar l'ús del català com a llengua d'interacció als centres educatius, a través d'un pla d'impuls i el Pla Nacional per la Llengua.

Sobre la vaga educativa, Ndiaye ha acusat Cambray de no dialogar i de capitanejar un vaixell que s'està enfonsant, a la qual cosa el conseller ha replicat que el seu departament ha engegat cinc propostes i vol un acord: "Aquest vaixell que diu que s'enfonsa, el curs que ve dona resposta a 7 de les 14 demandes sindicals".