La consellera d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat, Tània Verge, ha ressaltat la importància de fer "prevenció i detecció" de la violència masclista en tots els espais de lleure.

Així ho ha manifestat aquest divendres en unes declaracions als periodistes a Sant Cugat del Vallès (Barcelona), en què ha assenyalat que "la violència masclista s'erradicarà si es fa detecció i prevenció en aquests espais, perquè també hi pot haver aquest tipus d'agressions".

En aquest sentit, ha instat que els protocols que s'apliquen des de l'àmbit municipal es "vinculin" a la xarxa catalana i als circuits establerts contra aquests delictes per millorar-ne l'efectivitat.

La titular de Feminismes s'ha compromès a "traduir aquestes propostes en accions concretes" en l'àmbit de la cultura popular, treballant amb grups feministes i comissions, a més dels municipis, perquè, segons ha reconegut, hi ha molta feina a fer en matèria d'igualtat.

Verge ha destacat les iniciatives que ha impulsat el municipi del Vallès Occidental per "transversalitzar" la perspectiva de gènere i LGTBI i les polítiques d'igualtat.