El Servei Meteorològic de Catalunya ha alertat d'un important descens de les temperatures en els pròxims dies, que farà que s'assoleixin registres inusualment baixos per a aquesta època de l'any. A més, hi haurà nevades als Pirineus.

Un anticicló atlàntic que es troba sobre les illes Açores està afavorint un flux provinent del nord que durant aquest dimarts i dimecres donarà lloc a un descens de les temperatures en altres zones de l'oest de la península Ibèrica. Serà a partir de la tarda del dijous 31 quan la irrupció d'una massa d'aire molt fred, procedent de latituds altes, penetrarà de manera abrupta per l'extrem nord d'Espanya estenent-se sobretot al territori català. 

Mapes de pressió en superfície (esquerra) i de temperatura a uns 1500 metres d’altitud (dreta) previstos pel dissabte al matí METEOCAT

Aquest descens tèrmic donarà lloc a l'aparició de gelades durant la matinada del divendres a gran part les comarques interiors. També provocarà un descens acusat de les cotes de neu en aquesta mateixa zona, que probablement se situaran per sota dels 600-800 metres. 

Durant el cap de setmana, s'espera que continuï l'episodi de temperatures baixes amb gelades generalitzades que s'estendran fins a zones prelitorals. També s'espera que durant el dissabte continuïn les nevades a les mateixes zones, tot i que amb menor intensitat. Aquesta situació començarà probablement a remetre a partir del diumenge 3 d'abril.