L'Associació Professional de la Guàrdia Civil (JUCIL) presentarà aquest dilluns un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per reclamar que es faci complir la sentència del 25% de castellà a tots els centres escolars. "Han transcorregut sobradament els terminis previstos i resulta notori i evident que l'administració catalana no ha complert ni té la intenció de complir la sentència", ha afirmat la secretària general de JUCIL a Catalunya, Milagros Cívico, que compta amb el suport de les associacions Convivència Cívica Catalana i Hablamos Español. De fet, la JUCIL sol·licitarà una indemnització de 450 euros per trimestre a cada guàrdia civil o policia afectat per la no aplicació de la sentència "en concepte de dany moral".

L'associació majoritària de la Guàrdia Civil també demanarà al TSJC que insti personal i individualment a tots els directors de les escoles de Catalunya "a complir la sentència en els seus estrictes termes a partir del següent trimestre, i amb totes les prevencions corresponents". La JUCIL es considera legitimada per presentar el recurs ja que els membres de les forces i cossos de seguretat de l'Estat tenen reconegut "el dret a la conciliació de la vida laboral i familiar, per ser pares de nens i joves en edat escolar" i que poden estar destinats a qualsevol municipi de Catalunya.

"En la situació actual es dificulta poder traslladar les seves famílies a Catalunya, per no tenir a la seva disposició centres educatius on poder educar els fills conforme a la legislació vigent, un fet que atempta clarament contra el seu dret a la conciliació familiar", ha apuntat Cívico. "Per tant, això obliga a executar la resolució del 25% de castellà al sistema educatiu sencer, en ser impossible individualitzar l'execució en un centre educatiu concret", ha conclòs la secretària general de JUCIL.