Després d'un divendres amb temperatures primaverals arreu de les comarques gironines, per aquest dissabte es preveu un canvi de temps.

El Servei Meteorològic de Catalunya pronostica un marcat descens de les temperatures arreu de la província. En alguns casos, la variació de la temperatura màxima entre divendres i dissabte pot arribar a més de 8 °C.

A més, aquest descens tèrmic anirà acompanyat d'un notable augment de la nuvolositat que, a partir del migdia, podria anar acompanyat de precipitacions.

Pel que fa a l'estat de la mar, el Meteocat ha emès per aquest dissabte un avís per onades que poden arribar als dos metres i mig a l'Alt i Baix Empordà. Els meteoròlegs també alerten que el vent de mestral i de tramuntana bufaran amb força.

Diversos municipis gironins han registrat aquest divendres temperatures màximes superiors als 27 graus. És el cas de Salt, Anglès o Santa Coloma de Farners. A la ciutat de Girona el termòmetre va arribar fins als 26 graus. Temperatures que, en alguns casos, suposen un rècord en la sèrie històrica d’un mes de febrer, i que són més pròpies d’una primavera avançada que d’un dels mesos tradicionalment més freds de l’any.

A partir de diumenge tornarà l'ambient assolellat i les temperatures augmentaran progressivament al llarg de la jornada i de la propera setmana.