La consellera de Drets Socials de la Generalitat, Violant Cervera, ha defensat que és una "oportunitat" la celebració dels Jocs Olímpics d'Hivern 2030 Barcelona-Pirineus, tot i que ha advocat per deixar decidir la ciutadania d'aquest territori si vol fer-los o no.

En un acte de partit celebrat aquest dissabte a Castelldefels juntament amb la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, i el portaveu de Junts al Senat, Josep Lluís Cleries, entre altres càrrecs del partit, Cervera ha demanat als ciutadans que siguin "valents" i aprofitin, en les seves paraules, aquesta oportunitat.

"Hem de deixar que decideixin si volen uns Jocs Olímpics que ens han de situar al món com a catalans, però sobretot com un espai natural immillorable i perfecte", ha argumentat.

Per a la consellera, la celebració dels JJOO suposaria "un abans i un després" per als ciutadans del Pirineu català.

Per la seva banda, Cleries ha criticat que s'hagi denegat la petició de la Generalitat per obrir una comissió d'investigació sobre els atemptats del 17-A a Barcelona i, sobre la reforma laboral, ha assegurat que és "la mateixa que hi havia, però maquillada".