El sector de l’oci nocturn ha sortit aquest dimarts a la tarda de la reunió amb el Govern amb una possible data de reobertura: l’11 de febrer.

«Encara no és segur»

«L’única conclusió que tenim és que la possible reobertura sigui el dia 11 de febrer, però ens hem quedat inquiets perquè no se’ns ha assegurat que sigui la data definitiva. Encara no és segur», ha afirmat el secretari general del Gremi de Discoteques de Barcelona, Ramon Mas.

Les condicions d’obertura serien de gairebé ‘normalitat’: amb un horari habitual, aforament del 80% o del 100% i amb pista de ball, com abans.

Així mateix, la Fecasarm ha sortit «molt decebuda» de la reunió amb la Generalitat ja que «no s’ha concretat ni justificat res. Ens preocupa el missatge d’inseguretat», ha afirmat el president de Fecasarm, David López.

Menys control a la nit

«Salut deixa amb un interrogant la continuïtat dels nostres negocis i dels nostres treballadors», ha explicat López, que també ha recordat que amb l’eliminació del toc de queda i del límit de reunió de 10 persones «s’estan incentivant els ‘botellons’ i les festes il·legals».

«Es produeixen molts més contagis que en l’oci nocturn controlat i legal. I en són perfectament conscients», ha remarcat el president de Fecasarm. També ha afirmat que el sector té cada vegada més problemes a l’hora de buscar personal: «Moltes persones ja no volen treballar a l’oci nocturn a causa de la inestabilitat màxima», ha reconegut.

Falta de previsió i d’ajudes

Per la seva banda, el secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas, ha recriminat que el Govern no hagi reconegut «el fracàs» de les restriccions a Catalunya. «Malgrat ser la comunitat amb les restriccions més severes en contra de la restauració i l’oci nocturn, és la comunitat amb pitjors registres en contagis, hospitalitzacions i pacients a les ucis», ha explicat Boadas, que ha finalitzat reclamant que s’aprovin unes ajudes al sector «a l’altura de les restriccions». «Només cobreixen un 0,5% de les pèrdues acumulades», ha conclòs el secretari general de la Fecasarm.

Boadas també ha advertit que el sector necessita «previsió» per poder treure treballadors de l’ erto, comprar material, contractar artistes o vendre entrades, accions que no es poden fer «amb dates que no siguin segures».

Indignació davant la resposta

Així mateix ha lamentat que el Departament de Salut no els ha donat explicacions sobre les raons de per què es manté l’oci nocturn tancat. Segons Boadas, el conseller Argimon ha «llançat pilotes fora» i ha manifestat que no és el seu departament el que ordena cap tancament. Per tant, «sortim més indignats perquè no sabem qui és que decideix i partint de quins criteris científics», ha manifestat.

Així mateix, Fecasarm ha avisat que la Generalitat «serà responsable de forma conscient» de tot el que pugui passar en els botellons i les festes privades que es pugin organitzar una vegada s’aixequi la restricció de reunions de màxim 10 persones.