El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha presentat aquest dissabte el 'Catalan Breakfast', una iniciativa per promocionar l'esmorzar català –amb el pa amb tomàquet com a element central- als hotels estrangers de 4 i 5 estrelles. El projecte, impulsat per Prodeca i amb la participació de 12 empreses agroalimentàries catalanes amb certificat Halal, s'ha mostrat al Grand Hotel Stay de la cadena Marriott a Dubai, als Emirats Àrabs Units.

El 'Catalan Breakfast' té per objectiu la promoció del producte i la gastronomia catalana en hotels de prestigi internacional i tindrà continuïtat durant l'any 2022, amb nous establiments de 4 i 5 estrelles d'arreu del món que se sumaran a la iniciativa gastronòmica catalana.

Dotze empreses catalanes: anxoves, formatges, llegums i embotits halal

La presentació del projecte Catalan Breakfast s'ha realitzat al Grand Hotel Stay de la cadena Marriott, el primer hotel que s'adhereix a la iniciativa, i ha comptat amb la participació d'una dotzena d'empreses agroalimentàries catalanes. Aquests productors, que compten amb la certificació Halal reconeguda als Emirats Àrabs, s'incorporen així en el portafolis de compra de Stay Emirates Marriott. Les empreses participants han estat: Aigua Sant Aniol, Anxoves de l'Escala, Bombons Cudié, Coffee Center, El Abanico Halal, Europastry, Mas Albio – TGT, Mel Muria, Olis Solé, Perelló, Suquipà i Vida Pifarré.

L'acte de presentació del Catalan Breakfast ha comptat amb una demostració de com es prepara el pa amb tomàquet i una breu explicació de les característiques dels productes participants en la proposta gastronòmica catalana. La degustació ha incorporat plats com el pa amb tomàquet amb oli d'oliva verge extra, acompanyat d'embotits cuits i curats Halal de vedella, paó, pollastre i xai. També s'han promocionat formatge artesà, anxoves i escalivada, amanida de llenties amb ceba, tomàquet i oli d’oliva, cigrons amb ou dur, mongetes a la catalana i un assortit d’olives, mel, catànies i confits.

Gòdia: "El Catalan Breakfast' vol donar a conèixer la nostra gastronomia i productes"

El director general d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Gòdia, ha destacat el potencial gastronòmic de Catalunya, una de les regions europees líder en producció d’aliments i un referent en qualitat agroalimentària, així com la voluntat d'expandir el projecte Catalan Breakfast arreu del món. "El nostre propòsit és replicar aquest esdeveniment en altres països i donar a conèixer la nostra gastronomia, els productes i els productors que la fan possible", ha remarcat Gòdia, que ha estat acompanyat per Susanna Barquin, cap del sector carni i halal de Prodeca.

Entre els convidats hi han assistit representants diplomàtics del Regne Unit, Perú, República Dominicana, Argentina, Vietnam, Guatemala i Colòmbia, entre d’altres, així com importadors i distribuïdors de la regió i professionals del sector de la restauració.