El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Gonzàlez-Cambray, ha demanat per carta als directors dels centres educatius catalans que no canviïn el seu projecte lingüístic docent: "Volem que continueu treballant exactament com fins ara". Ho ha fet després que aquest dimarts, 23 de novembre, el Tribunal Suprem (TS) va reafirmar l'obligació d'un mínim del 25% d'ensenyament en castellà dins el sistema educatiu de Catalunya que va fixar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el desembre passat.

En la missiva, Gonzàlez-Cambray agraeix la "dedicació" dels docents i insisteix que el model d'escola catalana és el de la llei catalana. Ha qualificat la decisió de "greu atac als fonaments del model d'escola catalana, fet des d'un tribunal allunyat i desconeixedor de la realitat sociolingüística dels centres educatius", i ha afirmat que comporta un menyspreu als professionals de l'educació.

El conseller ha insistit que "l'aprenentatge de les llengües no va de percentatges, i menys en un moment de transformació educativa i pedagògica", amb menys classes magistrals.