El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha opinat aquest dissabte que la nova fornada de Mossos d'Esquadra i el reforç en material "minimitzarà l'estrès" que pateix el cos. En declaracions a Rac 1, Elena ha constatat que hi ha "una certa crisi d'autoritat" per part d'alguns grups de la societat. Alhora, ha subratllat que els Mossos han hagut d'afrontar un període molt difícil per la pandèmia, gestionant confinaments i tocs de queda.

"Hi ha un cansament fruit de tot això i molts anys de poca inversió", ha indicat Elena, que divendres es va reunir amb tots els sindicats policials. Aquests reclamen una reunió amb Pere Aragonès per abordar la "crisi de seguretat" que asseguren que pateix Catalunya.

Elena ha recordat que divendres es van desplegar 775 agents de Mossos més i que s'ha compromès una nova fornada de 860 mossos l'any vinent, a més de nou material. "El que volen tots els mossos i nosaltres els primers són fets, és inversió", ha indicat.

Primera nit de divendres amb discoteques sense incidents

Pel que fa a la primera nit de divendres amb l'oci nocturn obert completament, el conseller ha indicat que no s'ha produït cap incidència destacable més enllà d'algunes cues. Després dels botellots de les últimes setmanes, Elena ha recordat que s'han fet 90 detencions, un terç de les quals de menors. Amb l'oci nocturn obert, ha constatat que hi ha menys aglomeracions i els espais es diversifiquen.

El conseller ha remarcat que els espais d'oci nocturn són segurs, perquè cal acreditar el passaport covid en entrar. Si s'utilitzen millor o pitjor les mascaretes, el conseller ha remarcat que els empresaris són els primers interessats que les mesures es compleixin i ha opinat que en general això és així. "Ahir va ser el primer dia, no voldria afegir més fiscalització a un col·lectiu que ho ha estat excessivament", ha assenyalat.

Pel que fa a les falsificacions de passaports covid que s'ofereixen en alguns grups de Telegram, ha apuntat que és "molt residual" i té "poc recorregut", ja que es demanen diners quan un es pot vacunar gratis i el públic objectiu és "molt reduït" tenint en compte l'alt grau de cobertura vacunal. Els Mossos investiguen aquestes ofertes però al conseller no li consta que s'hagin detectats falsificacions de moment.