El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ordenat oferir els exàmens de les proves d'accés a la universitat (PAU) de la convocatòria extraordinària, prevista per a aquest dimarts, dimecres i dijous, en qualsevol de les llengües oficials de Catalunya "sense preferència per cap d'elles".

En una interlocutòria consultada per Europa Press aquest dilluns, la sala contenciosa administrativa ha requerit al Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) perquè imparteixi instruccions als presidents dels tribunals a aquest efecte.

La preferència, segons el tribunal que resol un recurs de l'Assemblea per una Escola Bilingüe, "correspon als alumnes per a la millor desenvoltura dels seus exercicis".

A més a més, ha ordenat "no identificar" els alumnes en funció de quina llengua trien per fer les proves, ni anotar quina s'ha triat consignant noms i cognoms.

El TSJC ja va ordenar oferir a cada alumne l'examen en català, castellà i aranès en la selectivitat del mes de juny, i els responsables dels exàmens van preguntar als alumnes en quin idioma s'estimaven més fer-los i van situar cartells informatius a les seus de les proves.