El servei meteorològic Meteocat ha llançat aquest dissabte un avís per la probabilitat de fortes pluges, especialment a partir de la tarda i aquesta nit, en bona part del territori català, on a més, en alguns punts, la temperatura baixarà fins a deu graus respecte a ahir.

Les prediccions de Meteocat indiquen que, durant el matí, el cel estarà ennuvolat o cobert en la meitat oest i el Pirineu i Prepirineu, mentre que a la resta estarà poc nuvolós.

A partir del migdia, s'obriran clarianes a la meitat oest, tot i que els núvols aniran en augment d'oest a est, de manera que a la tarda quedarà molt ennuvolat o cobert al Pirineu, Prepirineu i quadrant nord-est, i molt nuvolós a la resta.

A final del dia, la nuvolositat serà menor a Ponent i el terç sud.

Les pluges poden ser localment fortes a les Terres de l'Ebre, Berguedà, Bages, Moianès, Vallés Oriental, Selva, Osona, Garrotxa, i Ripollès.

La temperatura, que serà més baixa a tot el territori, oscil·larà entre els 20 i els 25 graus al Pirineu i el Prepirineu, i entre els 25 i els 30 graus a la resta, tot i que a les terres de Ponent i l'interior de la vall de l'Ebre poden assolir els 32 graus.