El president de la Generalitat, Pere Aragonès, obrirà aquest dilluns la ronda de contactes amb els grups parlamentaris, amb una reunió amb Junts que començarà a les 18.30 hores i en què també participarà la consellera de Presidència, Laura Vilagrà.

En representació de Junts hi assistiran el president del grup parlamentari, Albert Batet, i la seva portaveu, Mònica Sales, i es reuniran després d'una setmana polèmica en què s'han visualitzat les discrepàncies entre Junts i els republicans després de l'afirmació del líder d'ERC, Oriol Junqueras, que la via unilateral no és viable ni desitjable.

El president del Govern preveu reunir-se amb tots els grups parlamentaris, excepte amb Vox, i començarà la ronda amb els grups que van donar suport a la seva investidura, motiu pel qual després es reunirà amb ERC i la CUP.

Es reunirà dinarts a la tarda amb el líder del grup parlamentari del PSC-Units, Salvador Illa --que va criticar que no es veiés primer amb ell per ser el cap de l'oposició--, i també ho farà amb els comuns.

El president del Govern se citarà també amb Cs i amb el PP, i deixarà Vox fora de la seva primera ronda amb els grups parlamentaris des que va ser investit president del Govern.

Cercant Concens

El cap de l'Executiu català va sostenir divendres en una visita a la Vall d'Aran (Lleida) que, per afrontar l'etapa actual, es requereix el màxim consens de la societat catalana, cosa que traslladarà als grups parlamentaris.

Considera que hi ha una àmplia majoria en la societat catalana i al Parlament a favor que Catalunya decideixi democràticament el seu futur i de la llibertat dels dirigents independentistes empresonats.

Aragonès creu important aglutinar aquesta força que veu en la societat i al Parlament abans d'acudir a la taula de diàleg amb el Govern central, per fer-ho no només com a representants del Govern i l'independentisme, sinó amb l'aval d'una majoria més àmplia.