El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (Dogc) ha publicat aquest dissabte, 12 d'agost, la pròrroga de les restriccions i mesures per fer front a la pandèmia del coronavirus, tot i que ha anunciat algunes modificacions de flexibilització en equipaments esportius i en actes de final de curs i graduacions. La resolució autoritza les festes de final de curs i actes de graduació d'alumnat no universitari i regula les condicions en què es poden celebrar.

En aquest sentit, estableix la preferència dels espais exteriors i limita l'aforament, que serà de 500 o de 250 persones, en funció de si l'espai és exterior o interior. D'altra banda, la resolució elimina el requisit de demanar cita prèvia en equipaments i instal·lacions esportives tancades i se substitueix per un registre de les persones que accedeixin a aquests espais per controlar l'aforament establert i la traçabilitat de contactes.

Aquestes mesures entren en vigor dilluns vinent 14 de juny i estaran vigents fins a les 00.00 hores del dilluns 21 de juny.