El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Gonzàlez-Cambray, ha advocat aquest dissabte per eliminar l'obligatorietat de portar la mascareta a les escoles "si la situació és segura", cosa que diu que dependrà de la immunitat de grup i el ritme de vacunació contra la covid-19.

Ho ha defensat en una entrevista de Catalunya Ràdio que ha recollit Europa Press, després que la Generalitat anunciés que la Conselleria d'Educació, a través del pla d'actuació per al curs 2021-2022, revisarà l'ús de la mascareta a l'educació primària a partir de setembre si la situació epidemiològica ho permet.

El conseller ha situat entre les seves prioritats "reforçar l'acompanyament emocional dels joves als centres", el mateix objectiu que va dir que tenia el nou president de la Generalitat, Pere Aragonès, en la seva primera entrevista després de la seva investidura.

D'altra banda, ha assegurat que l'actual model de batxillerat "tindrà un nou currículum que permetrà als joves tenir un aprenentatge transversal", però que continuarà sent un cicle de dos anys.

De cara a la Selectivitat a Catalunya --les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) que se celebraran del 8 a l'11 de juny--, ha afirmat que es faran als instituts "amb màxima seguretat" sanitària i amb protocols i mesures preventives per evitar contagis de covid-19.