El servei de Rodalies Renfe de Barcelona tindrà aquest dimarts uns serveis mínims del 75% a causa de la vaga convocada per CCOO i UGT de 7 a 10 del matí i de 4 a 7 de la tarda. La vaga està convocada per la "necessitat desesperada" de personal i la "passivitat i deixadesa" del gestor ferroviari. Els serveis de llarga distància convencional i alta velocitat tindran un servei mínim del 77% i els trens Avant un 60%. En total hi haurà onze trens afectats en aquests serveis.

Des de la UGT apunten que, durant els últims mesos, el Govern ha pres "decisions desafortunades" en matèria ferroviària, i lamenten que el servei que ofereix Renfe sigui "més car i pitjor" respecte al que s'està donant a Rodalies, el Metro de Barcelona i a la xarxa d'autobusos. "Això descapitalitza de personal el servei comercial a Catalunya", subratlla.

En el mateix escrit, el sindicat lamenta la manca d'interventors als trens, així com de Mossos i Policia Local. "Aquest fet provoca que un nombre important de viatgers no pagui bitllet, amb la important manca d'ingressos que això comporta, i l'increment de diners públics que es necessita per cobrir despeses", assenyala. "En aquest moment de greu crisi, aquests diners podrien ser utilitzats per a millorar la sanitat i no haver d'invertir-se en la neteja de grafitis", conclou el sindical.