Un total de 2.416.081 catalans ja han rebut la primera dosi de la vacuna contra la covid-19, la qual cosa suposa el 36,3 % de la població de més de 16 anys, segons les últimes dades del Departament de Salut.

Els catalans amb la pauta completa de vacunació pugen a 1.138.611, que són els que han rebut la vacuna de Janssen (monodosi), els que tenen dues inoculacions de Pfizer, Moderna o AstraZeneca i els menors de 66 anys que han passat la covid-19 i als quals només se'ls injecta una dosi, segons el protocol.

L'últim grup que s'ha incorporat a la campanya de vacunació, el de 50 a 59 anys (en el qual hi ha un milió de persones), ja suposa el 22,6 % en primera vacuna.

Els més grans ja gaudeixen d'una alta taxa de vacunació: el 89,6 % dels catalans de 70 a 79 anys -vacunats majoritàriament amb Pfizer- té una primera dosi posada i el 52,3 %, la pauta completa.

A la franja de 60 a 65 anys, el 73,5 % té una injecció i molt pocs la segona (4,6 %), ja que se'ls administra AstraZeneca i l'interval de la segona dosi és més llarg que Pfizer.

Entre els 66 i 69 anys, han estat vacunats el 76,7 % amb la primera dosi, però només el 4 % amb les dues dosis.

Els registres amb prou feines es mouen entre els treballadors essencials (65,9 % amb una dosi i 1,2 % amb dues) des que es va dictaminar que no es podia administrar AstraZeneca -la vacuna usada per a aquest grup- a menors de 60 anys.

Pendents encara que la Comissió de Salut determini, segurament dimarts que ve, com es completa la pauta d'AstraZeneca d'aquest col·lectiu, el Departament de Salut calcula que la setmana que ve es podran reprendre les punxades en aquest grup, bé amb el mateix inmunògen d'Oxford o amb el d'altres farmacèutiques, en funció del que s'acordi finalment.

Els més grans de 80 anys i altres grups prioritzats com a residències, grans dependents i personal sanitari ja tenen cobertures superiors al 80 % amb la pauta completa.