El preu dels bitllets d'avió ha caigut fins a gairebé la meitat en comparació amb l'estiu prepandèmia del 2019, segons un estudi de l'agència de viatges online eDreams. El preu mitjà dels vols aquest estiu ronda els 150 euros, un 47% més barats que a l'estiu del 2019 (280 euros). En el rànquing dels destins més demandats per les vacances de juny, juliol i agost, les Illes Balears es posicionen com la destinació preferida, seguida de les Illes Canàries. Per ordre de nombre de reserves, el 'top ten' de la llista està format per Menorca, Eivissa, Palma, Tenerife, Gran Canària, Lanzarote, Màlaga, Sevilla, Fuerteventura i Santiago de Compostel·la. A diferència d'altres estius, el 100% de destinacions són de l'Estat i no hi ha ciutats europees.

Segons eDreams, els viatgers espanyols prioritzaran aquest any l'escapada propera davant dels viatges de llarg recorregut, tant en els mesos de juliol i agost (93%) com de setembre i octubre (87%). Respecte al nombre de viatgers per reserva, la xifra es manté pràcticament igual que els últims dos anys, tant en els mesos de juliol i agost com en l'estiu tardà: dues persones per viatge. L'única excepció es va donar l'any passat al juliol i agost, en els quals la xifra pujava a tres persones per reserva. La tendència a la baixa del preu dels bitllets d'avió s'hauria de mantenir els mesos de setembre i octubre, en els quals la despesa per bitllet se situa en 155 euros (uns 5 euros més), mentre que el 2020 i 2019 pujava a 181 i 208 euros, respectivament.

De cara a final de temporada (mesos de setembre i octubre), ja hi ha algunes ciutats europees entre els destins més desitjats, com per exemple Roma i París. Tot i això, els principals llocs del llistat encara els segueixen ocupant ciutats espanyoles.