27 de abril de 2021
27.04.2021
L'Empordà

Els catalans tenen una imatge «sobredimensionada» de la immigració

Un estudi conclou que la ciutadania no percep l'existència de migrants com una «problemàtica a resoldre»

27.04.2021 | 06:30
Els catalans tenen una imatge «sobredimensionada» de la immigració

Els catalans tenen una imatge «sobredimensionada» de la immigració. Segons un estudi impulsat per la Fundació Acsar, consideren que la població migrant a Catalunya representa el 29,3% del total, però en realitat és el 16,2%. Amb tot, el treball indica que la ciutadania de Catalunya «no percep la immigració com una problemàtica a resoldre» i mostra que gairebé la meitat de la població considera acceptable el nombre de persones estrangeres residents a Catalunya, segons un comunicat emès ahir. El Baròmetre d'Opinió de l'Observatori dels Migracions a Catalunya ha estat realitzat per l'empresa Takticom, amb la col·laboració de la consultora Instrategies, a partir de 1.006 entrevistes telemàtiques entre l'1 i el 10 de març de 2021.

Segons l'estudi, la major part de la ciutadania catalana accepta relacionar-se de manera quotidiana amb persones d'origen migrant (més del 40% ho fa diàriament) i valora positivament el seu impacte cultural i econòmic.

Generalment, diu el treball, la societat catalana «no responsabilitza a la població migrant dels problemes econòmics» i considera que tant les administracions públiques com la mateixa societat catalana són responsables d'aconseguir una integració. Un 70,8% dels enquestats considera que la immigració augmentarà en els pròxims anys, un 24,7% creu que es mantindrà igual, i un 4,4% pensa que disminuirà; i gairebé tots es mostren favorables a l'arribada de migrants.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook