03 de abril de 2021
03.04.2021
L'Empordà

Bombers demana "prudència" durant les activitats en parcs i espais naturals

L'increment d'escapades a entorns naturals durant la Setmana Santa n'és el motiu

03.04.2021 | 16:21
Un dels vehiques del cos de Bombers de la Generalitat.

Els Bombers de la Generalitat han demanat "prudència i molta precaució" durant la realització d'activitats en parcs i espais naturals a Catalunya davant l'increment d'escapades a aquests entorns aquesta Setmana Santa.

En un comunicat, Bombers ha recordat que aquestes visites impliquen un "repunt de treball" per al Grup d'Actuacions Especials (Grae), que el cap de setmana va haver de fer una vintena de serveis de salvament i de rescato de persones.

Davant aquesta situació, ha demanat planificar les activitats amb antelació (consultar mapes, guies i predicció meteorològica) i a comptar amb bon equipament i material, a més de previsions d'aigua i menjar.Comunicat de Bombers de la Generalitat.

També ha insistit a realitzar les activitats en companyia o a comunicar a una altra persona el recorregut previst, a més de portar el telèfon mòbil amb bateria.

En cas d'accident s'ha de telefonar al 112 i detallar el nom, l'edat i la situació de les persones accidentades, a més del lloc de l'accident i les condicions meteorològiques.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook