L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha reivindicat la feina i les polítiques que s'han fet "des de l'exili" per combatre l'Estat, i considera que ara és el moment de la unitat i la confiança.

En diversos missatges en el seu compte de Twitter que ha recollit Europa Press, ha recordat que aquest dijous fa tres anys de la seva detenció a Alemanya, quan tornava de Finlàndia: "Miro la feina feta des de l'exili gràcies a l'acompanyament de tanta gent no partidista, i n'estic content. Malgrat les limitacions, les incomprensions i els atacs, hem fet bona feina".

Segons Puigdemont, no han desaprofitat les oportunitats ni s'han rendit mai per "l'ofensiva de l'Estat", i ha defensat que sempre han plantat cara i han tingut iniciativa.

"M'adono que això ha fet enrabiar l'Estat i que alhora ha incomodat alguns sectors de l'independentisme, que cada vegada ho dissimulen menys", ha afegit.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="ca" dir="ltr">Primer fil del dia.<br>Avui que fa tres anys de la meva detenció a Alemanya, tornant de Finlàndia, miro la feina feta des de l'exili gràcies a l'acompanyament de tanta gent no partidista, i n'estic content. Malgrat les limitacions, les incomprensions i els atacs, hem fet bona feina.</p>— Carles Puigdemont (@KRLS) <a href="https://twitter.com/KRLS/status/1374997394383851520?ref_src=twsrc%5Etfw">March 25, 2021</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

També ha advertit que la feina que han fet pot acabar sent un "agreujant" de la lluita en cas d'extradició, i que això no els ha dissuadit de continuar-la fent.

"Sabem que en cas d'extradició, el temps passat a l'exili no compta. I que la segura condemna, perquè a Espanya ja som culpables abans que no entréssim al judici, recolliria la nostra activitat tots aquests anys", ha apuntat.

En la seva opinió, això alegrarà saber-ho als qui, també des de certs sectors de l'independentisme, lamenten que no estiguin empresonats i banalitzen "el que és fer política des de l'exili".

A més, creu que aquests sectors ajuden a fer creïble el relat que són "uns fugats que viuen despreocupats, còmodament i insolidaris amb el patiment dels nostres companys injustament condemnats".