El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha rebutjat aquest dimecres que Catalunya hagi d'avançar el toc de queda. Segons ha afirmat en roda de premsa, la situació epidemiològica està "funcionant bé" perquè s'han pres mesures restrictives. Per això, no pot estar d'acord que pel fet que Madrid "ha considerat legítimament fomentar la interacció social" o que pugui venir gent d'altres localitats altres comunitats hagin d'adoptar mesures més restrictives. "El que no seria coherent, ni lògic, ni just és que Catalunya, el País Valencià o Euskadi hagin de complir ara mesures més restrictives que ja han complert perquè altres no les han complert abans", ha dit citant tres comunitats com a exemple.

Les dades epidemiològiques a Catalunya, ha reiterat, mostren un repunt "lent però controlat". "Entenem que les mesures s'hauran de prendre seguint aquesta línia", ha dit. De fet, ha insistit que dijous defensaran que no s'endureixin les restriccions i se segueixi amb la línia actual.

El Ministeri de Sanitat havia sondejat les comunitats autònomes perquè les activitats no essencials tanquin a les 20 hores, segons ha avançat 'El Mundo' i han confirmat a l'ACN fonts del Departament de Salut. El govern espanyol està preocupat per les dades de casos de Covid-19 a l'alça, especialment de cara a Setmana Santa. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, es va posar en contacte per telèfon amb la consellera, Alba Vergés, per plantejar-li aquesta possibilitat, que s'abordarà aquest dimecres a la tarda en el marc del Consell Interterritorial. En aquesta trobada s'abordarà un possible enduriment de les restriccions de cara a Setmana Santa.