En plenes negociacions entre Junts per Catalunya i ERC per formar Govern després de les eleccions motivades per la inhabilitació de l'expresident de la Generalitat, Quim Torra va presentar una primera part de les seves memòries (Les hores Greus, de Símbol Editors) en què repassa la seva gestió dels primers mesos de la pandèmia i passa comptes amb ERC.

«Estava molt dolgut», etziba ja d'entrada l'expresident per la decisió de la majoria de la Mesa del Parlament i del seu president, Roger Torrent, d'ERC, de retirar-li la seva condició de diputat després de la sentència d'inhabilitació per la seva polèmica pancarta independentista en campanya electoral. «Quin president, aquest home! Tanta por sempre de no fer res que li pugui comportar alguna conseqüència. Mare de Déu quina por. No entendré mai com a l'octubre de 2017 estava ell i tants disposats a tot i ara no estan disposats a res (...) Es pot continuar en política fent discursos tan diferents amb només sis mesos de diferència? És per la presó? És pel risc de veure frenada la carrera política? Per què? «, etziba Torra contra Torrent.

Indignació amb Aragonès

Durant la narració, les crítiques al seu propi executiu són directes. El 23 de març en una reunió de Govern esclata: «Prou de politiqueries! És imprescindible més que mai que ens coordinem i informem adequadament. Ja sé que no hem superat el recel atàvic entre els dos partits. Però ara tampoc? Ara que estem en la situació més greu en dècades, tampoc?». L'endemà, critica el vicepresident Aragonès per llançar una nota de premsa «atribuint-se» un comitè de reactivació industrial. «La consellera de Presidència, Meritxell Budó, es posa com una fúria. Jo, més. M'indigno al xat del Govern». També revela una discussió amb Aragonès, quan aquest el truca queixant-se d'unes declaracions del mateix Torra fent autocrítica sobre la gestió de la pandèmia a les residències. «Jo li he contestat que la gestió de les residències no ha estat a l'altura i que si no som autocrítics enganyaríem la gent. No estic disposat a mentir», afegeix.

També explica com després de la situació de les residències i una reunió amb el sector, trasllada a Aragonès un «ultimàtum» i exigeix un «canvi immediat». També va succeir en el cas del col·laborador de l'exconseller republicà Alfred Bosch, d'Exteriors. Torra confessa en un altre moment que envia missatges «furibunds» a Aragonès per unes filtracions crítiques amb el doctor Oriol Mitjà en relació amb el «passaport» per la pandèmia.

També llança dards contra l'exconsellera del PDeCAT Àngels Chacón -a la qual va fer fora de la Generalitat mesos després- perquè «no fa més que donar les culpes de tot als altres, en lloc d'assumir la responsabilitat».