13 de març de 2021
13.03.2021
L'Empordà

Vergés pronostica que Catalunya podria "arribar al 30%" de vacunats al juny

Assegura que "s'està sortint del túnel" malgrat que ha demanat prudència

13.03.2021 | 11:54
Vergés pronostica que Catalunya podria "arribar al 30%" de vacunats al juny

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha pronosticat que el percentatge de persones vacunades contra el coronavirus a Catalunya podria "arribar al 30%" al juny i que la vacunació massiva podria començar a l'agost, sempre que es compleixin les previsions del calendari de vacunació.

Ho ha dit en declaracions a Rac1 que ha recollit Europa Press aquest dissabte, dia en què es compleix un any de l'inici del confinament de Catalunya que va decretar el Govern el 13 de març de 2020 per frenar la propagació de la pandèmia de coronavirus i evitar el col·lapse del sistema sanitari.

La consellera s'ha mostrat positiva en relació amb el ritme de vacunació en residències catalanes i al descens de contagis entre la població en les últimes setmanes, i ha assegurat que "s'està sortint del túnel" malgrat que ha demanat prudència i ha insistit en la importància de complir les mesures.

D'altra banda, ha explicat que la relaxació de restriccions que van aunciar les autoritats sanitàries aquest dijous --que entre d'altres contemplen aixecar el confinament comarcal per a grups bombolla a partir d'aquest dilluns-- és una decisió que "busca l'equilibri" entre revertir l'impacte epidemiològic de la pandèmia i garantir la salut emocional de la ciutadania.

En aquest sentit, ha alertat que el sentiment de "fatiga pandèmica" és creixent i pot provocar que la població estigui disposada a assumir riscos i a saltar-se les mesures i restriccions de seguretat sanitària que decreten les autoritats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook