Catalunya va administrar dissabte un total de 5.479 vacunes, gairebé 14.000 menys que el divendres, la qual cosa suposa una frenada en el ritme de vacunació durant el cap de setmana. Segons les dades del Departament de Salut, fins dissabte s'havien administrat la pauta total de dues dosis de la vacuna anti-Covid a 167.671 persones, cosa que suposa prop del 2,2% de la població catalana, la majoria residents en geriàtrics, i sanitaris.

La conselleria de Salut va tornar a posar més primeres dosis que segones la setmana passada, després de rebre el dilluns 31.800 dosis de la nova vacuna d'AstraZeneca, 64.530 de Pfizer i 15.700 de Moderna i de rebre el divendres una segona remesa d'AstraZeneca de 36.800 dosis més, corresponents a aquesta setmana.

En aquesta segona etapa del procés de vacunació, la Generalitat ha començat a inocular la vacuna a farmacèutics, fisioterapeutes, podòlegs i altres professionals sanitaris externs als centres sanitaris, i també a professionals d'emergències, policies i bombers, tots considerats essencials, però solament als menors de 55 anys, ja que són vacunats amb les dosis d'AstraZeneca, que no està provada encara en col·lectius de majors d'aquesta edat.

Fins a 240.238 catalans més, un 3,1% del cens, s'han injectat la primera dosi i hauran de rebre la segona en els propers dies i setmanes. Segons Salut, ahir es van administrar únicament 2.909 noves primeres dosis, mentre que es van posar 2.570 segones dosis.

Catalunya ha administrat fins dissabte un total de 407.909 dosis des que va començar el procés de vacunació el passat 27 de desembre. El govern català té previst administrar fins a finals de març un total de 738.000 dosis, i amb elles haver vacunat a tots els residents i treballadors de geriàtrics i a tot el personal sanitari.