L'Audiència de Barcelona va avalar les intervencions telefòniques ordenades pel jutge Joaquín Aguirre de l'exalt càrrec de CDC, David Madí, de l'exconseller d'ERC, Xavier Vendrell, i del president de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalans, Xavier Vinyals, en el marc de l'operació «Volhov» sobre presumpte desviament de fons públics al procés i al finançament de l'estructura en Waterloo de l'expresident Carles Puigdemont. El tribunal de la Secció 21 sosté que existeixen «sospites fundades de la comissió de delictes relatius a la corrupció», per la qual cosa desestima el recurs presentat per aquests tres investigats, al qual es van afegir altres nou.

Drets de defensa

L'acte desestima els motius al·legats pels investigats, perquè «no s'aprecia» en l'acte pel qual s'ordenava la intervenció dels telèfons «cap vulneració del dret de defensa». Segons el tribunal, el jutge Aguirre «exposa» en aquesta resolució «de manera prou detallada» els fets i la seva qualificació jurídica, apuntant a la comissió de delictes relacionats amb la corrupció, com són malversació de cabals públics.

Els magistrats rebutgen de ple que la mesura d'interceptar les comunicacions s'hagi pres davant meres conjectures o especulacions, doncs, de l'anàlisi de les converses, es constaten «sospites fundades».