20 de gener de 2021
20.01.2021
L'Empordà
Barcelona

Vint metges catalans figuren a la llista Forbes dels cent millors de l'Estat

Tots els professionals treballen en més de seixanta centres hospitalaris públics i privats

20.01.2021 | 17:36
Sanitaris atenent un pacient

Vint metges catalans figuren en el rànquing espanyol 'Els millors metges' de la revista Forbes, que reuneix per quart any consecutiu els principals 100 noms en l'assistència, la recerca i la docència en 24 especialitats, i que exerceixen en més de 60 centres hospitalaris públics i privats.

Són mèdics de Catalunya de 14 especialitats i d'hospitals de referència, com l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona (Barcelona), Hospital Quirónsalud Barcelona, Hospital Sant Joan de Déu, Hospital Universitari Vall d'Hebron, Hospital Clínic de Barcelona i el Centre Mèdic Teknon.

Cardiologia i digestologia 

Hi ha dos cardiòlegs i cirurgians cardiovasculars: Antonio Berruezo, especialista en arrítmia de l'Institut del Cor Teknon, impulsor d'eines diagnòstiques avui adoptades a tot el món, i també reconegut en prevenció i tractament de la mort sobtada, implant de marcapassos i desfibril·ladors; i Xavier Ruyra, expert en reparació de vàlvules cardíaques, cap de cirurgia cardíaca del Germans Trias i Pujol i director de l'Institut del Cor Teknon.

Respecte a cirurgia general i digestiva destaca Antonio de Lacy, cap de cirurgia gastrointestinal i de cirurgia mínimament invasiva a l'Hospital Clínic, i que també desenvolupa la seva activitat en l'Institut Quirúrgic Lacy de l'Hospital Quirónsalud Barcelona.

Cirurgia plàstica i endocrinologia

En cirurgia plàstica, estètica i reparadora ressalten Vicente Paloma, director d'equip de l'Institut Dr. Paloma del Centre Mèdic Teknon; I Mireia Ruiz, cap de cirurgia plàstica, reparadora i estètica en el Institut Ruiz Castella de l'Hospital Quirónsalud Barcelona, i que a més va participar en el primer trasplantament total de cara del món i en el segon trasplantament de cara de l'Hospital Vall d'Hebron.

Quant a endocrinologia i nutrició destaca Manuel Sánchez, de la Clínica DeSánchez, on practica el seu mètode i filosofia de medicina proactiva de la salut i el benestar, posant èmfasi en la medicina social i en la vida longeva i saludable.

Ginecologia i hematologia

La ginecologia i obstetrícia està representada per Javier Cortés, cap dels equips de càncer de mama i de tumors ginecològics de l'Hospital Universitari Ramón y Cajal de Madrid i investigador clínic del Programa de Recerca del Càncer de Mama en l'Institut Vall d'Hebron d'Oncologia de Barcelona, a més d'exercir en el Ruber Internacional.

En hematologia destaquen Francesc Bosch, cap d'hematologia del IOB Institute of Oncology i cap del departament d'hematologia i director del laboratori d'hematologia experimental en el Vall d'Hebron; i Susana Rives, responsable de la unitat de leucèmies i limfomes del Servei d'Hematologia i Oncologia de l'Hospital Sant Joan de Déu.

Medicina interna i pneumonia

Altres dues ressalten en medicina interna: Ángel Charte, director mèdic del Mundial de MotoGP i cap de medicina interna a l'Hospital Universitari Dexeus; i Rafael Esteban, cap de medicina interna-hepatología del Vall d'Hebron, cap de medicina interna de l'Hospital Quirónsalud Barcelona i catedràtic de la UAB.

En pneumologia destaca Joan Albert Barberà, cap de pneumologia i al·lèrgia respiratòria del Clínic, a més de coordinador de la línia de recerca en hipertensió Pulmonar del Ciberes, investigador del Idibaps i coordinador del projecte de recerca Empathy.

Oncologia

En oncologia ressalten Josep Tabernero, cap d'oncologia del Vall d'Hebron, director del Vall d'Hebron Institute of Oncology (Vhio) i responsable de la seva unitat de recerca de teràpia molecular del càncer; i Rafael Rosell, director mèdic i president de l'Institut Oncològic Dr. Rosell (Ior), de l'Hospital Universitari Dexeus, i director del programa de la biologia del càncer i la medicina personalitzada de l'Institut Català d'Oncologia (Ico) a l'Hospital Germans Trias i Pujol.

A més, en oncologia radioteràpica figura Raimon Miralbell, director mèdic del Centre de Protonterapia de Quirónsalud Madrid (primer centre d'aquestes característiques a Espanya que va tractar al primer pacient al desembre de 2019), i també dirigeix l'Institut Oncològic Teknon (el primer de Catalunya amb un innovador tractament guiat per la imatge en temps real per a radioteràpia).

Oftalmologia, pediatria i ortopèdia

Sobre oftalmologia figuren Amadeu Carceller, adjunt d'oftalmologia de l'Hospital Vall d'Hebron (on forma part del departament de glaucoma) i director d'oftalmologia de l'Hospital Quirónsalud de Barcelona; i Elena Barraquer, especialista en cirurgia de cataracta i trasplantament de còrnia, directora mèdica adjunta i coordinadora de l'atenció al pacient del Centre d'Oftalmologia Barraquer.

Un metge destaca en pediatria: Héctor Boix, especialitzat en neonatologia, que ha tractat molts anys a nounats vulnerables, i que és coordinador de recerca en neonatologia en el Vall d'Hebron i també cap de pediatria a l'Hospital Quirónsalud Barcelona.

En traumatologia i cirurgia ortopèdica destaquen dues: Ramon Cugat, director de l'Institut Cugat, codirector de cirurgia ortopèdica i traumatologia de l'Hospital Quirónsalud Barcelona, president de la junta mèdica i membre de l'equip mèdic de la Mutualitat de Futbolistes Catalana i membre de l'equip mèdic de la Rfef; i Xavier Mir, director de cirurgia de mà i microcirurgia de l'Hospital Universitari Dexeus i director de la seva unitat d'extremitat superior i microcirurgia de mà.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook