El director general de Centres Públics de la Conselleria d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha assegurat aquest dissabte que el dilluns 11 de gener obriran les escoles malgrat la situació de la pandèmia de la Covid-19: "No hi ha marxa enrere".

En una entrevista del 3/24, ha afirmat que es farà amb "màxima prudència i precaució", però tenint en compte l'experiència d'alumnes i professorat després de quatre mesos d'escoles obertes.

"El sistema educatiu català ha anat a l'alça. S'ha sabut adaptar a un curs que ha estat diferent", ha afirmat, i ha indicat que els centres han estat espais segurs, sense amplificar el virus.

Entre altres dades, ha destacat que només un 2% de les proves PCR que s'han fet en escoles han estat positives, i que en un 74% dels grups bombolla amb algun positiu no s'han contagiat els altres alumnes.

A més, ha informat que a partir del dilluns es farà un garbellat voluntari per a professionals de l'educació amb 170.000 proves d'automostra: "Trencarem les cadenes de transmissió"

Quant a les activitats extraescolars, ha dit que "com més aviat puguin estar obertes i funcionar amb normalitat, millor", tot i que ha reconegut que en aquestes activitats hi ha més risc de transmissió que a les classes.

Oposicions

Després que el temporal 'Filomena' hagi impedit que alguns candidats s'arribessin a presentar a les oposicions d'educació que s'han celebrat aquest dissabte, Gonzàlez-Cambray ha assegurat que hi haurà "flexibilitat".

"Durant tot el dia d'avui es fan aquestes proves. Si un candidat arriba al centre educatiu on té l'examen amb temps per adaptar-la i fer-la, la farem avui", ha indicat.

En cas que el candidat no arribi a temps, s'estudiarà "cada situació de manera concreta i específica", però ha destacat la necessitat que les proves siguin presencials.