La directora de Protecció Civil de la Generalitat, Isabel Ferrer, ha afirmat que a la reunió de demà del PROCICAT s'analitzaran els motius de l'empitjorament de la situació epidemiològica a Catalunya i, si es comprova que el creixement de contagis és "sostingut", s'aprovaran noves restriccions.

En declaracions a TV3, la directora de Protecció Civil ha apuntat que el primer de tot és conèixer el motiu del creixement de la Covid-19 dels últims dies, amb un empitjorament de tots els indicadors de la pandèmia de covid, per determinar si és conseqüència de les festes nadalenques, de si s'han acumulat les proves PCR o de si, realment, hi ha una expansió del virus.

En el cas que es tracti d'un "creixement sostingut", Ferrer ha alertat que totes les mesures restrictives estan sobre la taula, des de les que afecten la mobilitat o a la restauració.

"Les mesures que es puguin prendre estan totes sobre la taula i es prendran les que l'autoritat sanitària digui que són imprescindibles per poder controlar la pandèmia", ha recalcat.

Ferrer ha defensat que l'objectiu és "salvar el màxim nombre de vides", de manera que si s'ha de tancar la restauració "es farà". Possiblement, ha dit, es modifiquin els perímetres del confinament, en vigor fins a l'11 de gener.

Preguntada per les eleccions autonòmiques del 14 de febrer, la decisió en ferm es prendrà el proper 15 de gener, en funció de la previsió de la situació de la pandèmia per a aquests comicis, Ferrer ha precisat que les situacions es resolen a una setmana vista, de manera que ara és prematur avançar una postura.

En qualsevol cas, fonts de Protecció Civil de la Generalitat han manifestat que la celebració de les eleccions està a dia d'avui plenament garantida.

La prioritat, afegeixen, és mantenir aquest dispositiu en marxa, molt atents, això sí, a la situació epidemiològica del moment.