03 de gener de 2021
03.01.2021
L'Empordà

Un corrent intern d'ERC demana pactar només amb partits independentistes

El Col·lectiu Primer d'Octubre aposta per arribar a acords a través del Consell per la República

04.01.2021 | 06:30
Un corrent intern d'ERC demana pactar només amb partits independentistes

El Col·lectiu Primer d'Octubre, que agrupa militants d'ERC, ha demanat a la formació que si després de les eleccions del 14 de febrer cal arribar a pactes per poder governar es facin només amb forces independentistes. En una carta oberta al president del partit, Oriol Junqueras, diuen que els pactes «han de venir avalats per l'acceptació per part de les forces polítiques de treballar en aquest sentit (la independència) i, en cap cas, per aigualir la sobirania de Catalunya». La missiva arriba dos dies després que el candidat d'ERC, Pere Aragonès, digués que si guanya les eleccions proposarà formar govern a JxCat, PDeCAT, CUP i comuns. D'altra banda, també reclamen una taula de partits independentistes per «activar la unitat estratègica».

Segons creuen, cal recuperar aquesta unitat «des d'ara mateix». En relació amb la trobada, consideren que ERC hauria de liderar-ne la constitució i pensen que potser l'instrument vàlid podria ser el Consell per la República –que volen que es digui Consell «de» la República. Per a ells, aquest espai és on s'hauria d'arribar a acords per traçar una estratègia conjunta. Tot i això, lamenten que ERC «no ha sabut com evitar» que el Consell per la República pateixi «una utilització partidista» i diuen que potser cal «reinterpretar» la presència d'ERC a l'espai.

Els militants també aposten perquè ERC «lideri una acció política per fer un Govern que treballi per la república i per fer efectiu el mandat de l'1-O». Així, creuen que si se supera el 50% dels vots en aquesta línia, això suposarà «una aval inequívoc» per implementar el mandat de l'1-O. A la carta, els militants diuen que ERC «ha donat carta blanca al PSOE fins a tres cops» i lamenten que tot i això la situació no ha servit per normalitzar el diàleg.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook