El candidat d'ERC a la Presidència de la Generalitat, el vicepresident Pere Aragonès, va assegurar ahir que si guanya les eleccions del pròxim 14 de febrer oferirà «formalment» a Junts per Catalunya, el PDeCAT, la CUP i els comuns formar part del Govern.

En un article publicat en la web de la formació republicana, Aragonès fa balanç del que ha estat 2020 i reflexiona sobre els pròxims mesos, detenint-se en els comicis de febrer.

Al seu judici, un Govern amb totes aquestes formacions «és la via àmplia cap a la República de drets i llibertats i per a la reconstrucció del país després de la covid.

El mandatari subratlla que el seu partit encara les eleccions «amb la certesa que només un govern fort encapçalat per Esquerra pot liderar la pròxima etapa de represa i reconstrucció que aquest país exigeix avui».

Aquesta represa, prossegueix, ha de ser en tots els àmbits i «reposar sobre la majoria àmplia que defensa el dret d'autodeterminació, per poder resoldre el bloqueig actual a través d'una solució democràtica valenta».

En la seva opinió, aquesta majoria «parlamentària i social» ha de donar, «alhora, solidesa al nou govern per abordar la reconstrucció del país. Aquest 2021 ens tocarà posar les bases de la Catalunya de la pròxima generació, i només ho podrem fer amb amplitud de mires», assegura.

L'«exconsellera» i candidata del PDeCAT, Àngels Chacón, ja va rebutjar la proposta en un missatge en les xarxes socials.

«El país no pot seguir en mans de la CUP», va afirmar Chacón, qui a més argumenta que «reeditar el tripartit que va portar a Catalunya a la ruïna posarà en risc la recuperació econòmica i social que necessita el país».

També la candidata dels comuns, Jèssica Albiach, va rebutjar l'oferta i insisteix que la seva formació mai formarà govern amb JxCat o el PDeCAT.