El Banc de Sang i Teixits de Barcelona ha rebut aquest dimarts als volts de les vuit del matí unes 60.000 dosis de la vacuna de Pfizer contra la 60.000 dosis de la vacuna de PfizerCovid-19. Han arribat en unes caixes especials ultracongelades a -80 graus centígrads després d'aterrar a l'aeroport del Prat procedents de Bèlgica. Montse Martínez, cap de secció de malalties infeccioses de la Secretaria de Salut Pública, explica que un cop reben les caixes amb les vacunes, el primer que fan és verificar que el número d'albarà, el lot i la quantitat de vacunes sigui la correcte i, en un procés que ha de ser molt ràpid, les treuen de les caixes per introduir-les en uns ultracongeladors on s'estaran fins que siguin enviades als centres de vacunació.

Martínez explica que les vacunes s'aniran repartint durant tota la setmana als centres de vacunació en un procés logístic molt coordinat entre aquests i el Banc de Sang i Teixits per enviar a cada lloc de vacunació les dosis que necessita.

Les vacunes es distribuiran descongelades a una temperatura d'entre dos i vuit graus i hauran de ser administrades en un termini màxim de 5 dies.

Durant tot aquest procés, Salut verificarà que totes les dosis enviades als centres s'administrin en aquesta finestra de cinc dies.