El líder de JxCat i expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ocuparà finalment el número u de la candidatura de la seva formació per la circumscripció de Barcelona en les eleccions del 14 de febrer. Tot i passar per davant de l'ara diputada al Congrés i guanyadora de les primàries, Laura Borràs, Puigdemont ha mantingut que, com ja va dir, no serà ell el candidat a la presidència de la Generalitat, sinó que aquest paper en una possible investidura el deixa en mans de Borràs. La militància de JxCat haurà d'avalar que Puigdemont encapçali la llista amb aquesta fórmula.

Coincidint amb una visita de Borràs a Waterloo, Puigdemont va distribuir un vídeo junt a la candidata guanyadora de les primàries on explica que vol ocupar el número u per Barcelona. «M'honora tenir l'oportunitat d'ajudar a fer que Laura Borràs sigui la primera presidenta de la Generalitat de Catalunya. Ja vaig dir que jo no seria el candidat a la investidura, però que formaria part del projecte», va dir per deixar clar que manté la seva promesa de no ser el presidenciable tot i voler liderar la candidatura.

Puigdemont explica breument que el projecte que vol liderar també des de la llista pretén assolir la independència de Catalunya «sense dreceres però sense giragonses». «La victòria de JxCat és la millor garantia per aconseguir el que gran part de la societat reclama, al marge del color polític: governar sense complexos, amb la major ambició, màxima exigència i determinació davant l'estat espanyol. Un Govern que, si ha de pagar per endavant, ho faci amb els seus ciutadans i no amb el Govern de l'estat espanyol, perquè ens hi va el país», afirma el líder de la formació independentista.

Al final de la gravació apareix Borràs, que agraeix el gest a Puigdemont i assegura que és «un privilegi treballar la seu costat i una enorme responsabilitat».

«L'assumeixo sabent que no estem sols, que hi ha un munt de persones determinades a fer de JxCat l'opció guanyadora. Farem història junts», assegura la candidata.