La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha afirmat aquest diumenge que Catalunya començarà a vacunar contra la Covid-19 diumenge vinent 27 de desembre "si arriben" les dosis.

"Quan comenci l'estratègia de vacunació, confio que la gent assumirà que la vacuna és una cosa molt positiva, que dona esperança", ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio.Així i tot, ha destacat la importància de continuar investigant sobre la Covid-19, "perquè la vacuna segurament no serà suficient", motiu pel qual ha demanat participar en La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, que se celebra aquest diumenge i està dedicada al coronavirus.Mesures per Nadal

Sobre les noves mesures davant de la pandèmia davant Nadal, ha afirmat que la seva Conselleria va apostar per introduir més restriccions: "Salut sempre aconsella les mesures que saben que funcionen, i que per tant tenen un punt més estricte perquè tenen la mirada posada exclusivament en la salut".

En aquest context, i davant el repunt de la pandèmia a Catalunya, ha demanat restringir la interacció social durant les celebracions: "El missatge principal crec que ha de ser sempre el mateix: com menys gent ens trobem, millor".

Curs 2021 i eleccions del 14F

Quan es comenci el curs escolar -ha explicat- Salut farà proves a professors i treballadors durant tres setmanes per aïllar els positius i confinar els grups bombolla en què hi hagi hagut contagis.

Sobre les eleccions, ha detallat que en cas d'un confinament estricte serà "molt difícil" poder celebrar-les el 14 de febrer, però ha apostat per garantir el dret a vot de la ciutadania.