La sala penal del Tribunal Suprem (TS) ha confirmat aquest divendres la condemna a 5 anys i 8 mesos de presó a l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona) Bartomeu Muñoz i ha rebaixat les penes que va dictar l'Audiència Nacional contra l'exdiputat del PSC Luis Andrés García Saéz, i les de dos condemnats més, pel cas Pretòria, en el qual es van jutjar actuacions il·lícites en operacions urbanístiques entre 2002 i 2009 en aquesta localitat catalana i d'altres.

El Suprem ha donat suport a la sentència que va dictar el 29 de juny de 2018 l'Audiència Nacional contra Muñoz com a autor d'un delicte continuat de prevaricació administrativa, un delicte continuat de suborn, un delicte de prevaricació administrativa i un delicte de suborn per la trama de corrupció urbanística que va afectar Santa Coloma de Gramenet, Sant Andreu de Llavaneres i Badalona.

No obstant això, ha rebaixat la pena a l'exdiputat del PSC, àlies Luigi, que va ser condemnat a 7 anys, 1 mes i 29 dies de presó per delictes de tràfic d'influència en concurs medial amb un delicte continuat de prevaricació administrativa, suborn continuat, blanqueig de capitals i falsedat documental. El TS l'ha absolt del delicte de falsedat documental i li ha reduït la pena pel de suborn .

Així mateix, el Suprem ha rebaixat lleugerament les penes a l'empresari Josep Singlá Barcelo i a Manuel Valera Navarro, condemnats a 1 any, 10 mesos i 15 dies de presó, i 2 anys i 3 mesos de presó, respectivament.