La patronal del joc privat de Catalunya Patrojoc i La Federació Catalana d'Associacions d'Activitat de Restauració i Musicals (Fecasarm han criticat aquest dissabte que el Govern no els permeti encara reobrir per les circumstàncies derivades de la Covid-19.

En un comunicat aquest dissabte, la patronal Patrojoc ha lamentat que mitjançant la resolució del Procicat que ha aprovat aquest dissabte l'Executiu català prohibeixi la reobertura de salons de jocs, bingos i casinos "sense cap justificació sanitària" --perquè si que avala la reobertura al 50% de centres culturals i religiosos--.

La patronal ha considerat que la resolució conforma "un menyspreu a les 8.000 persones que treballen en el sector" i el seu president, Carlos Duelo, es planteja recórrer la resolució.

Per la seva banda, en un altre comunicat, Fecasarm ha argumentat que mentre es flexibilitzen les restriccions a altres activitats, "la restauració continua sota mínims i l'oci nocturn continua tancat sense alternativa".

A més, ha advertit que no permetre la reobertura al públic del sector de manera legal provocarà un efecte contrari al que busca l'administració, "amb més trobades il·legals, sense control ni mesures de seguretat".