Els Mossos d'Esquadra, amb Agents Rurals i el Conselh Generau d'Aran han detingut un home i han citat com investigat a un altre per la seva presumpta relació amb la mort per enverinament de l'os Cachou, el cadàver del qual va ser localitzat el passat 9 d'abril en un bosc de Les (Lleida).

Un operatiu policial va permetre localitzar el 19 de novembre totes dues persones per la seva implicació amb la mort de l'animal, han informat els Mossos aquest dissabte en un comunicat.

La investigació ha determinat que cinc persones "podrien estar" implicades en la mort: una d'elles facilitava informació a tercers sobre els moviments de Cachou, per la qual cosa tenia accés a les dades del GPS que portava.

Una altra persona estava "clarament vinculada" amb organitzacions contra l'alliberament d'ossos al Pirineu, i diverses vegades i públicament havia manifestat que es podia matar un os amb anticongelants.

Els fets es remunten al 9 d'abril, quan es va trobar el cos sense vida de Cachou en una zona amb molt pendent, motiu pel qual es va apreciar que hauria pogut morir en caure d'un desnivell.

No obstant això, després de la necròpsia es va comprovar la presència d'etilenglicol, un producte químic present en altes concentracions als anticongelants de vehicles, per la qual cosa es va confirmar que la mort de l'animal va ser per enverinament i es va descartar que es produís de manera casual.