«Una copa i prou. Per provocar un accident n’hi ha prou amb una copa», nova campanya de conscienciació viària del Servei Català de Trànsit (SCT).

Amb aquesta acció comunicativa, des del SCT volen incidir en què l’única taxa d’alcohol segura si s’ha de conduir és la 0,0 i la campanya té com a objectiu principal la prevenció i la reducció d’accidents i víctimes a les carreteres catalanes com a conseqüència del consum de begudes alcohòliques i drogues.

L’any 2019, un de cada cinc conductors morts a Catalunya havia consumit alcohol. I aquest 2020, l’alcohol i les drogues suposen un 4,8% del total dels factors concurrents dels sinistres amb víctimes en vies interurbanes. En aquest sentit i davant la proximitat de les festes de Nadal es vol recordar que el consum d’alcohol no està associat només a l’oci nocturn ni al col·lectiu dels joves, sinó que també es produeix en dinars o trobades familiars o amb amics, en un context en què el seu consum està socialment més acceptat.

El concepte creatiu de la campanya es basa en una metàfora visual que mostra com es trenca una copa de vi per reflectir els danys irreparables que pot comportar el consum d’una única copa d’alcohol. A les xarxes socials es farà difusió de la campanya amb l'etiqueta #niunacopa