El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, va defensar ahir la «necessitat» d'«establir nous diàlegs fonamentals» amb Catalunya «des de la cooperació, la defensa d'interessos comuns i la serenitat» i va assegurar que «els debats territorials s'han de plantejar fora d'identitarismes i amb solucions que busquin un enteniment».

Així es va manifestar Ximo Puig ahir diumenge en declaracions als mitjans, quan li van preguntar per la seva participació aquesta setmana entrant en la conferència inaugural del Cercle d'Economia de Catalunya.

El cap del Consell de la Generalitat valenciana va destacar que anirà a Catalunya «com sempre, amb voluntat de cooperació i de defensa d'interessos comuns», però, «sobretot, d'aportar serenitat a aquest debat i mostrar la via valenciana, que no és de confrontació, sinó de cohesió», va assegurar.

«Hem d'afrontar els propers mesos des de la màxima capacitat de coincidència i des de l'esforç comú per superar aquesta crisi terrible que hem viscut amb la pandèmia i amb la postpandèmia», va afirmar.