24 de novembre de 2020
24.11.2020
L'Empordà
Emergència sanitària

La Generalitat destina 500 milions a Salut per combatre la pandèmia

La consellera Meritxell Budós ho ha comunicat aquest dimarts

24.11.2020 | 17:27
La portaveu del Govern, Meritxell Budó. FOTO: RUBÉN MORENO

La Generalitat ha aprovat aquest dimarts destinar a la Conselleria de Salut una partida de 500 milions d'euros per combatre els efectes de la pandèmia de coronavirus, i ha autoritzat la transferència de crèdits del pressupost del 2020 per tirar endavant aquesta injecció de diners.

Així ho ha explicat la portaveu del Govern, Meritxell Budó, en la compareixença de premsa telemàtica posterior al Consell Executiu, en la qual també ha exposat que Salut ha intensificat aquesta setmana "cribratges massius" a municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona, com Badalona, Mataró, Santa Coloma de Gramenet, Sabadell, la Llagosta i Mollet del Vallès, i a poblacions de les comarques de Lleida i Girona.

També està previst que es facin cribratges setmanals a residències i clubs esportius, es faran PCR amb kits d'automostra que els ciutadans recolliran a la farmàcia i s'ha reforçat el sistema de rastreig amb 500 persones.

La també consellera de Presidència ha reiterat que la Generalitat ha comprat 10 milions de xeringues dins l'estratègia de vacunació contra la covid-19 que prepara en coordinació amb el Ministeri de Sanitat i la resta de comunitats autònomes.

Així, Catalunya podria disposar d'uns 350.000 vaccins a mitjan gener, que permetria immunitzar 175.000 persones, perquè la vacuna que ha comprat el Govern, que podria arribar a començament del 2021, requereix dues dosis.

"Al llarg del primer trimestre n'arribaran més", ha subratllat Budó, que ha afegit que Salut més endavant exposarà com es durà a terme aquest pla, en el qual es preveu prioritzar el personal que viu i treballa a les residències, el personal sanitari i les persones més grans de 80 anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook