Segons la proposta de Salut que haurà d'aprovar el Procicat, la desescalada s'estructurarà en quatre trams que seran de 15 dies, mentre que el toc de queda nocturn es mantindrà més enllà del Nadal, quan les reunions no podran ser de més de 10 persones i de dos grups de convivència com a màxim.

El tercer tram de la desescalada, a partir del 21 de desembre, s'ampliaria a 10 el nombre de persones permeses en una reunió social, i els bars i restaurants ja podrien obrir fins a les 21 hores amb el 50% del seu aforament, a més de permetre una mobilitat ampliada entre comarques, encara que seguiria el confinament perimetral de Catalunya.

Segons les fases previstes al borrador amb que treballa la Generalitat, el toc de queda s'allargarà fins a mitjans de gener del 2021. Si tot continua amb el ritme previst avui, durant les festes nadalenques seguirà vigent i la Nit de Nadal i cap d'Any no es podran celebrar més que amb el nucli de convivència, perquè a partir de les 22 hores ningú podrà estar al carrer.

Nadal i Sant Esteve es podrà sortir del municipi

Aquest any el 25 de desembre cau en divendres i el 26 en dissabte, i tot i que encara regirà el toc de queda nocturn, segons el calendari previst a dia d'avui, s'haurà aixecat el confinament municipal el cap de setmana, el que farà que es puguin celebrar aquestes dates assenyalades fora del municipi de residència, sempre que els indicadors segueixin una tendència positiva.

Activitats per Nadal

Les activitats culturals seguirien al 70% del seu aforament i podrien reobrir els centres comercials, però amb el 30% del seu aforament únicament.

Els equipaments esportius a l'aire lliure augmentarien al 70% el seu aforament.

En el quart i últim tram de la desescalada, que seria a partir del 4 de gener, es mantindria reunions de màxim 10 persones, bars i restaurants al 50% fins a les 21 hores, el batxillerat i cicles formatius recuperarien el 100% de presencialitat, i continuaria el tancament perimetral de Catalunya, però ja no hi hauria restriccions al seu interior.

Cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts continuarien al 70% d'aforament, els centres comercials i comerços estarien al 50% d'aforament i s'obririen els gimnasos en locals tancats al 50% de la seva capacitat, amb la recuperació de totes les competicions esportives no professionals.

Durant els quatre trams de desescalada es mantindrà el toc de queda nocturn i el tancament d'espais infantils lúdics interiors, bingos, casinos i sales de joc, així com la suspensió de totes les festes majors.