La velocitat de propagació del virus (Rt) va tornar a baixar ahir dues centèsimes a Catalunya i es va situar en 0,76, tot i que es van diagnosticar 2.051 nous contagis, es van notificar 68 morts més per covid i van augmentar en 33 els pacients greus ingressats a l'UCI.

El risc de rebrot del coronavirus (EPG), índex de creixement potencial de l'epidèmia, segueix el seu progressiu descens i ahir era de 405 punts -33 menys que dilluns-, un risc similar al que hi havia el 10 d'octubre i lluny del màxim de 1.046 punts que va aconseguir el 23 d'octubre, tot i que aquest indicador encara assenyala un perill extrem, ja que a partir de 100 es considera un risc alt.

Segons les dades actualitzades aquest ahir per Salut, el nombre total d'infectats confirmats a tot tipus de proves des de l'inici de l'epidèmia és de 320.720, dels quals 2.051 han estat diagnosticats en les últimes 24 hores.

D'altra banda, el nombre de morts per covid comptabilitzats fins a dia d'ahir ascendia a 15.200, dels quals 68 havien estat reportats ahir, amb un màxim diari de morts que es va assolir el passat 5 de novembre, amb 84 difunts per aquesta malaltia en un sol dia.

Baixa la velocitat de propagació

Mentrestant, la velocitat de propagació de virus (Rt), l'indicador que millor assenyala l'evolució de la pandèmia, ja acumula 21 dies de descens consecutiu i s'ha situat en 0,76, és a dir, que cada 100 infectats contagien a 76, la qual cosa indica el progressiu retrocés de la presència del coronavirus.

Però tot i la millora que s'ha observat en els índexs epidemiològics, els hospitals segueixen en tensió, amb 2.485 pacients de covid ingressats, 50 menys que dilluns, tot i que han augmentat els que estan greus a l'UCI, que ja són 596, nou més que la vigília, un nombre de crítics igual al que hi havia el 3 de maig, a la primera onada, quan es va assolir un màxim de 1.526 malalts greus a l'UCI al mateix temps.