Una cinquantena de propietaris d''escape room' de Catalunya han fet un manifest conjunt per denunciar que estan en una "situació límit". Segons els sotasignats del document difós aquest diumenge, a causa de la pandèmia han tancat més del 30% dels negocis i un 75% "s'aguanten d'un fil molt prim". Asseguren que compleixen totes les mesures de prevenció i contenció de la Covid-19 i reclamen a les administracions que se'ls permeti "reobrir immediatament". A més, denuncien que en aquesta segona onada de contagis se senten "oblidats" i "abandonats" pels organismes públics, ja que no els "ofereixen cap mena d'empara legal". Per tot plegat, el sector ha anunciat que es manifestarà dilluns a les 11 del matí a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

El sector considera que mereix una "avaluació singular", ja que complexen "amb les mesures de prevenció i contenció de la Covid-19". Detallen que a les seves "sales no hi accedeixen més de 6 persones, les quals, a més, pertanyen als denominats grups bombolla", destaquen que entre sessió i sessió "desinfecten les instal·lacions", que "tots els participants, a més del personal i dels propietaris i propietàries, estan obligats a portar mascaretes durant tot el temps d'estada al local, sense excepcions" i que cal tenir "cita prèvia" per gaudir d'aquesta experiència.

Per tot plegat exigeixen que se'ls permeti "la reobertura immediata", que se'ls consideri d'una forma singular respecte d'altres tipus d'oci majoritari" i que es creï "un pla sectorial per als 'escape room'".