La consellera de Justícia, Ester Capella, i el cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, juntament amb l'arquebisbe d'Urgell, Joan Enric Vives, s'han reunit aquest dimarts a la tarda a la seu del departament, en el marc de la relació habitual entre Justícia i l'Arquebisbat.

En aquest sentit, el Departament de Justícia ha traslladat al cardenal que, en les properes hores, per indicació de l'autoritat sanitària, el Govern aprovarà una resolució que, a més de la limitació vigent del 30% de l'aforament, també restringirà a un màxim de 100 el nombre de persones que poden assistir a qualsevol esdeveniment religiós, encara que se celebri en un espai de grans dimensions.

Segons ha informat l'Arquebisbat i la Conselleria, Omella i Capella han compartit els respectius punts de vista en relació amb l'aforament dels actes religiosos, en un clima de cordialitat. Tant l'Arquebisbat com el Departament de Justícia han coincidit que cal prendre totes les mesures necessàries per protegir la salut de la ciutadania i, alhora, garantir els dret fonamental a la llibertat religiosa i de culte.

El Departament de Justícia i l'Arquebisbat de Barcelona han convingut que cal intensificar la comunicació entre el Govern i els representants de totes les religions. La consellera i el cardenal esperen que la situació sanitària millori per poder aixecar les restriccions i recuperar la normalitat el més aviat possible.