El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata ha citat de nou aquest dimecres l'exgerente de CDC Germà Gordó perquè declari com a investigat pel presumpte blanqueig de capitals en petites quantitats en la formació.

La seva compareixença ja ha estat ajornada dues vegades. L'última va ser dimarts passat, a causa que l'exgerent 'convergent' va comunicar que es trobava en aïllament preventiu perquè havia tingut contacte estret amb una persona amb coronavirus, segons van informar fonts jurídiques a Europa Press.

Gordó, que haurà de comparèixer per videoconferència des dels jutjats de Barcelona, està imputat en la peça separada denominada 'Donacions Blanqueig' del cas que investiga el presumpte finançament irregular de CDC, causa coneguda com '3 per cent', després que l'extresorer del partit Daniel Osàcar l'assenyalés com el presumpte responsable que controlava el sistema de blanqueig en petites quantitats al partit.

El titular del Jutjat Central d'Instrucció número 5 va tenir en compte la declaració d'Osàcar, qui va afirmar que Gordó era "la persona que directa i personalment va idear aquesta operativa, la va planejar i va dirigir la seva implementació", segons recull l'escrit del jutge.LLISTA DE POSSIBLES DONANTS

El magistrat explica en la seva interlocutòria l'operativa per dur a terme el blanqueig de capitals i detalla que Gordó va identificar cada any (almenys al 2008 i al 2010) una llista de potencials "donants" d'entre membres i simpatitzants de CDC i va encomanar a Osàcar que els truqués personalment per proposar-los que efectuessin una donació de 3.000 euros al partit mitjançant un xec bancari nominatiu, a canvi de rebre la mateixa quantitat en diners en efectiu de procedència il·lícita, que els lliuraria en mà el mateix tresorer.

Per dur a terme la maniobra, una persona del Departament de Comptabilitat i Finances de CDC, que no ha estat de moment identificada, va facilitar a Osàcar una quantitat en efectiu equivalent aproximadament a 3.000 mil euros per cadascuna de les persones incloses a la llista, prossegueix el jutge.

Una cop rebuda aquesta quantitat, el tresorer va procedir conforme a l'ordenat per Gordó a les persones incloses en la llista, va rebre els xecs nominatius per l'import de 3.000 euros d'aquells qui van acceptar participar en l'operativa, i els va lliurar a canvi, a cadascuna, la mateixa quantitat en efectiu.

Es van estendre i van signar rebuts per l'entrega del xec nominatiu i no es va fer el mateix amb l'entrega de la quantitat en metàl·lic, que no es va documentar de cap manera, indica la