Un acte que ha congregat unes 600 persones a la Sagrada Família ha encès les crítiques del món de la cultura, on es mantenen tancats teatres i cinemes per les restriccions de la covid-19. L'actriu Silvia Bel ha piulat 'Els teatres tancats les beatificacions necessàries i nosaltres a creure i a callar pel bé de tots. Algú s'ha pensat que som idiotes?', l'escriptora Bel Olid ha considerat "un escàndol" el que ha passat al temple, mentre que el còmic Peyu ha explicat que aquesta nit havia de representar 'El Gallardo Español' al Teatre Borràs amb un aforament de 350 persones, inferior al que ha acollit la Sagrada Família, i s'ha cancel·lat. El també còmic Guillem Estadella ha ironitzat: "Ja estic amb el curs de sacerdot online'.

L'actor Enric Cambray s'ha dirigit directament a la consellera de Cultura, Àngels Ponsa; la de Salut, Alba Vergès; el vicepresident, Pere Aragonès; i la portaveu del Govern Meritxell Budó: "Què hem de fer? Us ho pregunto sincerament. Què hem de fer?". El també actor Joel Joan ha repiulat una notícia on s'informa de l'acte a la Sagrada Família.

El segell musical Banrrobber ha escrit: "Hola Sagrada Família, ens feu un privat amb les condicions per llogar la sala? Seria per un concert. Màxima comunió assegurada'.

De la seva banda, l'escriptor Jordi Nopca ha afirmat que la propera manifestació del sector cultural "hauria de ser a la Sagrada Família". El també escriptor Sebastià Portell ha dit als companys de les arts escèniques: "I si ens poséssim a repartir hòsties?".

L'acte religiós ha comptat amb l'assistència d'unes 600 persones -un terç de l'aforament de la Sagrada Família a causa de les restriccions per la pandèmia de covid-19-, amb distància mínima d'1,5 metres entre els feligresos i mascareta obligatòria.