Una circular dels Mossos d'Esquadra adverteix de la necessitat de «valorar a l'alça» el risc de possibles atacs terroristes després dels atemptats ocorreguts recentment a França i a Àustria.

La nota, segons fonts policials, recorda la forma d'actuar per part d'un individu o petits grups de terroristes a les últimes accions, ja sigui amb armes blanques, atropellaments amb vehicles, armes de foc o explosius, i assenyala les mesures de seguretat adoptades a França i Àustria.

En aquest context, s'adverteix que des d'«actors» vinculats a l'extrema dreta es podrien intentar difondre missatges que criminalitzin tota la comunitat musulmana i se subratlla el risc que els discursos radicals es «retroalimentin». A més, s'indica que a aquest clima s'afegeixen les tensions socials i econòmiques causades per la pandèmia de la covid-19. La circular demana als membres de la policia autonòmica que extremin les mesures de seguretat i la precaució i insisteix en la necessitat de mantenir l'alerta i seguir les mesures d'«autoprotecció». França ha estat víctima de diversos atemptats i intents d'atemptats d'islamistes radicals des de finals de setembre, entre els quals l'assassinat de tres persones al costat d'una església a Niça el passat dijous i la brutal decapitació d'un professor que havia mostrat dies abans en una classe unes caricatures de Mahoma, o el tiroteig a Viena que es va saldar amb cinc morts. En paral·lel, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, va advertir també del risc que «grups violents» de l'entorn de l'extrema dreta, l'independentisme radical, l'anarquisme i els radicals de futbol aprofitin les protestes pacífiques contra les restriccions.