El Govern de Catalunya ha posat sobre la taula la possibilitat de decretar confinaments durant els caps de setmana per tallar la propagació descontrolada de l'epidèmia, després de superar els 2.017 malalts de covid hospitalitzats. La consellera de la Presidència, Meritxell Budó (JxCat), ha admès que té «sobre la taula» la possibilitat de decretar confinaments de cap de setmana, dies en què hi ha «més interacció social», tot i que la consellera de Salut, Alba Vergés ( ERC), no va plantejar aquesta possibilitat en una reunió de treball que va celebrar ahir amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa. Fonts del Ministeri de Sanitat han recordat que un confinament de cap de setmana requeriria un nou decret d'estat d'alarma, ja que l'actual només preveu confinaments nocturns.

Budó va explicar en declaracions a Catalunya Ràdio que el Govern «anirà veient quines mesures ha d'anar prenent»en funció de les dades epidemiològiques, tot i que va remarcar que cal intentar «evitar el confinament total» de març.

La també portaveu del Govern ha criticat el decret d'estat d'alarma del Govern espanyol. El considera «insuficient» perquè «limita» les decisions de les autonomies i no va acompanyat de mesures econòmiques compensatòries. També ha reclamat que l'estat d'alarma decretat pel Govern central faculti el Govern català per «dictar l'obligatorietat del teletreball» o imposar un «confinament domiciliari» de manera «unilateral».

Durant la reunió ahir entre la consellera de Salut, Alba Vergés, i el ministre de Sanitat, Salvador Illa, que no havia estat publicitada abans, van analitzar la corba ascendent dels últims dies i les dades negatives de l'increment sense control de l'epidèmia a Catalunya. Vergés li ha demanat, entre d'altres coses, que «doni suport i no entorpeixi» les decisions que pren la Generalitat. Segons fonts de la Conselleria, la consellera, que manté molt bona sintonia amb el ministre, ha recordat a Illa que «Catalunya sempre ha pres les decisions que ha cregut més convenients per intentar frenar el virus i així ho seguirà fent». Per la seva banda, Illa ha defensat que la Generalitat faci ús de les eines que dona la nova situació d'estat d'alarma, que permet perimetrar barris, districtes i municipis.