La Fiscalia Anticorrupció ha demanat a l'Audiència Nacional que confirmi el processament de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol i de la seva família, a qui el jutge va proposar jutjar per formar una presumpta organització criminal per enriquir-se durant dècades mitjançant activitats relacionades amb la corrupció.

En un escrit datat el passat 3 de setembre, Anticorrupció s'oposa al recurs que va presentar la família Pujol davant la secció tercera de l'Audiència Nacional, a la qual sol·licita que segueixi endavant amb el procediment i assegui l'expresident, la seva dona, Marta Ferrusola, i els set fills a la banqueta dels acusats.

La tinent fiscal anticorrupció, Belén Suárez, al·ludeix en el seu escrit a «l'actuació conjunta» de la família Pujol quan «a la recepció de fons, el seu repartiment, incloses les consignes d'actuació respecte dels mateixos, que va permetre l'ocultació de l'existència dels fons, amb el que això significava». Recorda que tots els membres de la família van ser titulars de comptes a l'entitat AndBank que van obrir entre 1990 i 1992 i que van cancel·lar «en les mateixes dates», entre octubre i desembre del 2010. «Simultàniament», segueix l'escrit, van obrir comptes en una altra entitat, Banca Privada d'Andorra, i després «tots van traspassar els seus fons a fundacions panamenyes» per «obtenir més opacitat». El jutge d'instrucció va processar el clan pels delictes d'organització criminal o associació il·lícita, blanqueig de capitals, contra la Hisenda Pública i falsedat documental.