El Govern ha plantejat als agents socials i econòmics noves restriccions que afecten diversos sectors econòmics més enllà de la restauració. En concret, i segons ha pogut saber l'ACN de fonts coneixedores de les reunions, l'executiu ha posat sobre la taula imposar restriccions del 30% a l'aforament als comerços, la suspensió de congressos, convencions i fires, el tancament de sales de jocs i bingos o la limitació al 30% de l'aforament als mercats ambulants i les activitats esportives.

A més, el pla de Salut inclou que la restauració només pugui oferir servei a domicili, amb els restaurants dels hotels restringits únicament als seus hostes. Com ja es va anunciar, es demana la virtualitat a totes les universitats.

Segons les fonts consultades per l'ACN, la restricció als comerços s'aplicaria independentment de la seva superfície. En alguns casos concrets, apunten, fins i tot es podria reimposar el concepte de la cita prèvia.

El Govern ha indicat als agents socials i econòmics que les noves restriccions aniran acompanyades de mesures de compensació econòmica, tot i que aquestes no s'han concretat, segons apunten les mateixes fonts.

D'acord amb aquestes fonts, les noves restriccions, que se sumen al tancament de bars i restaurants, tindran una durada de 15 dies i ja s'han aprovat al Procicat.